HTML

Fapuska megmondja

Határozott megmondások általános témakörben, de főként: reklám, média, irodalom, történelem, valamint egy kis fizika, közlekedés és távközlés, hely- és helyzetváltoztatási kérdések és hasonlók.

Friss topikok

Linkblog

barta andrás bandika reklám tévé tv média irodalom közlekedés távközlés

2011.01.12. 12:06 fapuska

A katolikus egyház és a (poszt)modern média

Share

Minden irónia nélkül mondom, hogy csak helyeselhetők azok a kezdeményezések, amelyek az ódon, nehezen mozduló, az újítástól tartózkodó régi intézményeket betolják a frissebb légkörökbe.

A katolikus egyházi kezdeményezések között - bármily meglepő - sok ilyen van. Személyes kedvenceim a katolikus "Disneylandek" - ez a fotó a lengyelországi Lichenben készült például:

Sajnos, a magyarok már igen szekularizált népség, ezért az egyház ott fogja meg a garast, ahol tudja, s így talán már nekünk sem kell sokat várnunk a saját katolikus Disneylandünkre:

 

Bár nem vagyok keresztény, komoly katolikusnak tartom magam, és mindig is dicsértem az egyház pragmatikus hozzáállását az élethez, amely köztudomásúlag túl rövid ahhoz, hogy megbánja az ember. Aki pedig a kufárok templomból való kiűzetésére hivatkozik, annak felhívom a figyelmét, hogy Jézus nem a homlokzatra értette.

Mindez, persze, nem von le semmit a kretív ötletességéből.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fapuska.blog.hu/api/trackback/id/tr722578586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása